Genoptagelse af tidligere ejendomsvurderinger
For høje ejendomsvurderinger medfører for høje ejendomsværdiskatter. Med dette i baghovedet er det en god idé at undersøge, hvorvidt du betaler en for høj ejendomsværdiskat. Fra og med den 1. november 2020 er det ikke længere muligt at anmode om genoptagelse af tidligere ejendomsvurderinger. Det er således vigtigt, at der anmodes om genoptagelse senest den 31. oktober 2020, da anmodninger modtaget herefter vil blive afvist.
Som betingelse for, at der kan anmodes om genoptagelse af tidligere ejendomsvurderinger, skal det kunne godtgøres, at Vurderingsstyrelsen har foretaget den tidligere vurdering på et fejlagtigt grundlag som følge af fejlagtig eller manglende registrering af ejendommens grundareal, bygningsareal, planforhold eller lignende objektivt konstaterbare faktiske forhold. Ydermere skal der kunne vedlægges dokumentation, der støtter og underbygger din anmodning.
Vurderingsstyrelsen skal som udgangspunkt have modtaget din anmodning om genoptagelse senest den 1. maj i det fjerde år efter udløbet af det kalenderår, hvor den fejlagtige vurdering første gang blev foretaget. Der er imidlertid mulighed for, at der kan ske genoptagelse, selvom fristen er sprunget. Det skal i så fald kunne konstateres, at vurderingen er foretaget på et fejlagtigt grundlag. Der gælder i tillæg hertil, at genoptagelser vedrørende ejendomsværdi og grundværdi, omberegnede ejendomsværdier og omberegnede grundværdier samt ved ansættelse af fradrag for forbedringer i grundværdien, at forholdet skal medføre en ændring på mere end 20 procent, og at anmodningen om genoptagelse skal ske senest 6 måneder efter, at det forhold, der er årsag til genoptagelsesanmodningen, blev opdaget.
Er det derfor din opfattelse, at du betaler en for høj ejendomsværdiskat, er det vores klare anbefaling, at du hurtigst muligt får undersøgt forholdet, således at du har mulighed for at få tilbagebetalt det for meget erlagte beløb.
Birgitte Fobian Rolighed, advokat (H), LOU ADVOKATER
9. oktober 2020