Frit elvalg i lejemål
Fra 1. april vil el-leverandører ikke længere være forpligtet til at levere elektricitet til brugerne efter en centralt fastsat pris, og alle brugere er derfor pr. 1. april overgået til et af leverandørens el-produkter.
Dette gælder naturligvis alene brugere der ikke allerede benytter det frie elvalg.
Frit elvalg
Som følge af lovens § 6 c er udgangspunktet, at ejeren af en ejendom betaler for levering af el til ejendommen. Dette afviges, hvor en enkelt lejer indgår en forsyningsaftale med leverandøren. De nye regler er derfor mest relevante for lejere og udlejere, da det oftest er her der vil opstå problemstillinger.
Fremover vil en lejer ved indflytning selv skulle indgå en forsyningsaftale med en el-leverandør. Det vil dog være de færreste lejere bekendt, og det er ikke utænkeligt, at der vil opstå situationer, hvor en lejer ikke får tilmeldt el på adressen ved indflytning.
Herefter vil lejemålets elforbrug blive krævet betalt hos udlejer, der hæfter over for el-leverandøren. En lignende situation vil kunne opstå, hvor lejerens aftale med el-leverandøren af den ene eller anden årsag ophører. I en sådan situation skal el-leverandøren tilbyde udlejeren at afbryde elforsyning eller overgå til et lignende produkt. Foretager udlejer sig intet, vil aftalen efter fem dage træde i kraft.
Det vil formentlig medføre, at udlejere agerer ’bude’ mellem lejere og el-leverandører eller ligefrem får fuldmagt af lejeren til at indgå en aftale på lejerens vegne.
Priser
Det må forventes, at liberaliseringen af elmarkedet medfører en øget konkurrence, og forventeligvis et prisfald. Derfor kan det være en fordel for mange at undersøge om de betaler for meget for deres elektricitet og om nødvendigt foretage et skifte af leverandør. En bruger der skifter leverandør må ej heller opkræves gebyr for skiftet.
Såfremt du har spørgsmål til ovenstående, er du meget velkommen til at kontakte LOU Advokatfirma enten på info@louadvokatfirma.dk eller på tel. 70 300 500.
LEJERET: Juni 2016