Brug af arbejdstelefon til betaling af private udgifter kan medføre bortvisning
I den konkrete sag havde en ansat fået stillet en mobiltelefon til rådighed af sin arbejdsgiver. Over en periode på 5 måneder brugte den ansatte mobiltelefonen til køb af private togbilletter, hvorefter arbejdsgiveren bortviste ham.
Den ansatte havde af sin arbejdsgiver fået stillet mobiltelefonen til rådighed, fordi hans arbejde omfattede vagter uden for normal arbejdstid, og han skulle derfor have en vagttelefon. Der blev af arbejdsgiveren ikke givet nogle regler for brugen af denne telefon, og der var heller angivet nogen vejledning om brugen i personalehåndbogen.
Det blev af den ansatte forklaret, at han kun brugte telefonen til køb af togbilletter i nødsituationer, og ikke til dagligdags transport. Han havde købt togbilletter for i alt 1.282,40 kr. Den ansatte tilbød arbejdsgiveren at tilbagebetale beløbet, da den ansatte blev konfronteret af arbejdsgiveren.
Da arbejdsgiveren blev opmærksom på den ansattes private brug, bortviste han ham.
Højesteret udtalte, at det burde have stået den ansatte klart, at telefonen var et arbejdsredskab, som ikke uden arbejdsgiverens udtrykkelige accept kunne benyttes til betaling af rent private udgifter. Højesteret fandt at der forelå en så grov misligholdelse af ansættelsesforholdet, at bortvisningen var berettiget.
Såfremt du har spørgsmål til ovenstående, er du meget velkommen til at kontakte LOU Advokatfirma enten på info@louadvokatfirma.dk eller på tel. 70 300 500.